Referat

Referat: HK Varberg svart - Särökometernas HK

En härlig vinst!

Varberg har ofta varit knepiga motståndare för oss, men idag lossnade det!

En lite trevande start där det tog nästan fyra minuter innan första målet följt av några minuters jämnt spel, men från 7:e minuten tog vi kommandot och släppte aldrig in Varberg igen. 7-13 vid halvtid och 16-27 vid fulltid. När vi mötte dem i november förlorade vi med 12-20... Varberg hade dock en annan parallell match i Lerum idag vilket gjorde att ca hälften av laget var 2012:or. Känslan var att de inte trodde att vi skulle vara så hårt motstånd... :-)

Vi spelade riktigt bra både i försvar och anfall. Bra kommunikation och samarbete i försvaret men vi får se upp när motståndarna 'dyker ner' så att vi inte riskerar att hamna runt deras halsar. Vidare får vi också fortsätta jobba på fotarbetet så att vi står rätt positionerade (med tvärställda fötter) framför anfallarna så att vi inte behöver slita i dem från sidan - kan även underlätta 'dykproblemet' ovan. Anfallsmässigt hade vi lite svårt att komma igenom i mitten men löste det jättebra genom att bredda spelet till kanterna - de flesta av våra mål kom från kanterna! Försökte med några av våra nya kombinationer men utan att lyckas slita isär deras försvar. Behöver få till mer resoluta anfallsförsök så att deras försvarare faktiskt flyttar på sig.

Erik var för första gången officiellt med i statistiken (då han nu är medlem på laget.se) och gjorde en strålande insats med 5 mål! Nazar gjorde också ett utmärkt jobb i målet - kul!

Varberg lyckades med en del distansskott men framförallt fick de ibland fart in och plöjde genom vårt försvar. Deras mål var fördelade på många spelare. Försvarsmässigt täppte de till bra i mitten - med vår bristande fart i anfallen kunde vi inte komma igenom där. Kanterna var dock väldigt öppna.

Sammantaget en välbehövd vinst som gör gott för självförtroendet!